Voetbal

Cocu houdt 'heel nare smaak' over aan uitschakeling

PSV-trainer Phillip Cocu was dinsdagavond enorm teleurgesteld nadat de Eindhovenaren na strafschoppen werden uitgeschakeld door Atletico Madrid in de achtste finales van de Champions League.

"We waren zó dichtbij. Het is heel zuur dat we op zo'n manier verliezen", zei Cocu voor de camera van SBS6.

De oefenmeester vond dat zijn elftal het in de reguliere speeltijd en verlenging, waarin niet gescoord werd, op alle vlakken uitstekend had gedaan.

"Jammer dat het net niet genoeg was voor de volgende ronde. Ik sta hier toch met een heel nare smaak. De kwartfinale was het doel en dat hebben we niet gehaald."

"De ploeg heeft het heel goed ingevuld. We hebben heel gedisciplineerd gespeeld. In de verlenging liepen alle spelers op hun tandvlees. Daar kan ik alleen maar trots op zijn."

Video: Samenvatting Atletico Madrid-PSV

Locadia

PSV kreeg in de 58e minuut de grootste kans van de wedstrijd. Jürgen Locadia raakte vanaf de rand van het strafschopgebied de paal.

"Je zag meteen dat dat ons moment kon zijn. Je weet dat je er niet veel krijgt. We hebben zo in totaal drie momenten gehad. Normaal zijn we ook wel gevaarlijk uit standaardsituaties, maar die werden vandaag niet lekker genomen."

"Dat er niet gescoord is, zegt wel iets over hoe beide ploegen hebben verdedigd. Ik denk niet dat zij heel veel kansen hebben gehad. In de eerste helft één grote, maar verder alleen wat voorzetten en afstandsschoten."

Video: Reactie Cocu

'Zonde'

Waar PSV in de competitie al de nodige strafschoppen heeft gemist, bleven de Eindhovenaren in Madrid uiterst koeltjes. Uiteindelijk miste alleen Luciano Narsingh.

"We hebben er zeven gemaakt, dat is ook niet altijd het geval geweest. Zonde dat Jeroen Zoet er net niet eentje kon pakken", baalde Cocu.

Tip de redactie