Wielrennen

Lotto-Jumbo met vier Nederlanders in Milaan-San Remo, Vanmarcke kopman

De Belg Sep Vanmarcke is voor Milaan-San Remo aangewezen als kopman van Lotto-Jumbo, dat zaterdag vier Nederlanders meeneemt naar de eerste voorjaarsklassieker.

Namens de Nederlandse equipe staan onder anderen Moreno Hofland, Maarten Tjallingii, Tom Leezer en Jos van Emden aan de start van de Italiaanse koers, die voor het eerst sinds 2012 weer op zaterdag wordt gereden.

De ploeg bestaat verder uit de Duitser Paul Martens, de Italiaan Enrico Battaglin en de Belg Tom Van Asbroeck.

"Ik heb de beklimmingen en afdalingen verkend, zodat ik weet wat ik daar kan verwachten", zei kopman Vanmarcke, die debuteert in de Italiaanse koers, dinsdag.

"Ik reken erop dat ik in staat ben om met de besten over de Poggio heen te komen. Daar wil ik een goede uitgangspositie hebben voor een mooie ereplaats."

Rol spelen

Vanmarcke wordt onder meer bijgestaan door Martens en Battaglin, renners die volgens ploegleider Jan Boven in staat zijn om in de finale van de koers nog voorin mee te strijden. "En het zou heel mooi zijn als Moreno Hofland zich daarbij kan voegen."

"Paul rijdt goed en Enrico heeft dit jaar al finales gereden. Zij kunnen een rol spelen op de Poggio. Ook met hen gaan we voor een zo goed mogelijke uitslag."

Tip de redactie