Robin Haase is zaterdag uitgeschakeld in de tweede ronde van het sterk bezette ATP-toernooi van Indian Wells. De Hagenaar verloor in twee sets van Alexandr Dolgopolov: 6-4, 6-2.

De Oekraïense nummer 29 van de wereldranglijst was twee weken geleden in het Mexicaanse Acapulco ook al te sterk voor de mondiale nummer 57.

Na de nederlaag van Haase is Thiemo de Bakker de enige overgebleven Nederlander in het enkelspel. De Westlander stuit in de tweede ronde op het Amerikaanse servicekanon Sam Querrey.

Haase worstelde met zijn service op baan zeven van het complex van Indian Wells en moest in de eerste set twee opslagbeurten inleveren. Dolgopolov sloeg zich binnen 36 minuten naar 6-4.

In de tweede set werkte de Hagenaar eerst nog drie breakpunten weg. Bij een stand van 2-2 verloor hij echter toch weer zijn eigen servicebeurt. Haase wist die teleurstelling niet meer te verwerken en won geen game meer.

Murray

Andy Murray bereikte in Indian Wells wel de derde ronde. In twee sets was hij te sterk voor de Spanjaard Marcel Granollers: 6-4 en 7-6 (3).

In de tweede set had de nummer twee van de wereldranglijst het lastig met de Spanjaard. Toch wist hij de winst na een tiebreak naar zich toe te trekken. Na iets meer dan anderhalf uur spelen zat de wedstrijd erop.

Murray kan zich nu gaan voorbereiden op zijn volgende tegenstander. In de derde ronde treft de Schot de Argentijn Federico Delbonis.

Wawrinka 

Stan Wawrinka plaatste zich met gemak voor de derde ronde. In twee sets stuurde hij de Oekraïner Illya Marchenko naar huis. Het werd 6-3 en 6-2.

Marchenko, de nummer 72 van de wereldranglijst, kon niets beginnen tegen de nummer vier. Na een uur spelen had Wawrinka de klus geklaard.

In de derde ronde wacht Wawrinka een partij tegen de Rus Andrey Kuznetsov.