Wielrennen

Boom denkt na over combinatie cross en weg na aanbod Nys

Lars Boom gaat mogelijk het wegwielrennen en het veldrijden combineren. De Nederlander in dienst van Astana stelt dat een programma waarin die twee disciplines worden gecombineerd ''misschien heel goed zou kunnen''.

Boom reageerde op een bericht uit Belgische media. Daarin zei Sven Nys, die onlangs stopte als veldrijder en nu als ploegleider gaat werken bij Telenet-Fidea, dat hij Boom graag in zijn ploeg wil hebben.

''De interesse vanuit de ploeg van Nys is er zeker. Na Parijs-Roubaix ga ik eens kijken naar de toekomst. Ik zou best wat meer crossen willen rijden, maar ik zou het zonde vinden om de klassiekers niet meer te rijden'', vertelt Boom aan de NOS.

De 30-jarige Brabander kroonde zich in 2008 tot wereldkampioen veldrijden, maar na het WK van 2009 richtte hij zich volledig op de weg. De laatste tijd rijdt hij ook weer veldritten. Op het afgelopen WK veldrijden werd Boom veertiende.

Hij liet na het wereldkampioenschap in Heusden-Zolder al weten dat hij zichzelf ook in de volgende winter wel wat crossen ziet rijden.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie