Tennis

Ook De Bakker bereikt tweede ronde in Indian Wells

Thiemo de Bakker heeft zich in de nacht van vrijdag op zaterdag geplaatst voor de tweede ronde van het Masterstoernooi van Indian Wells. Hij versloeg de Tsjech Jiri Vesely met 6-4, 4-6 en 6-2. 

In de tweede ronde treft De Bakker de Amerikaan Sam Querrey. Querrey is als 31e geplaatst in de Verenigde Staten. De Bakker is de nummer 103 van de wereld.

De Nederlander moest onlangs in Delray Beach nog het hoofd buigen voor de ervaren Amerikaan.

De Bakker moest zich in eerste instantie voor het hoog aangeschreven toernooi van Indian Wells kwalificeren. Maar doordat de Oekraïner Sergej Stachovski zich wegens een rugblessure afmeldde, kon de Westlander deze keer rechtstreeks worden toegelaten.

Vrijdag wist ook Robin Haase al door te dringen tot de tweede ronde in Indian Wells.

Venus Williams

Bij de vrouwen heeft Venus Williams niet lang kunnen genieten van haar comeback op het WTA-toernooi in Indian Wells. De Amerikaanse meed het toernooi veertien jaar lang, omdat zij en haar zus Serena daar racistisch werden bejegend. Dit jaar deed ze weer mee, maar verloor ze in de eerste ronde kansloos van de Japanse qualifier Kurumi Nara (6-4 en 6-3).

In 2001 trok Venus zich vlak voor de halve finale tegen Serena geblesseerd terug. Het publiek pikte dat niet en jouwde de jongste van de twee uit tijdens de finale tegen Kim Clijsters. Ze zou racistisch bejegend zijn en daarom boycotten de zussen Williams het toernooi in Indian Wells jarenlang.

Na vijftien jaar kreeg Venus een heldenonthaal op het prestigieuze toernooi. Maar de Japanse bleek niet onder de indruk, maakte een break goed in de eerste set en won die vervolgens. Na een foutenfestijn in de tweede set (drie breaks tegen vier) was opnieuw Nara de sterkste.

Tip de redactie