Tennis

Sharapova boos om 'onjuiste berichten' over vermeend dopinggebruik

Maria Sharapova is het niet eens met de mediaberichtgeving over haar vermeende dopinggebruik.

"Sommige media verdraaien of overdrijven de feiten", aldus de Russin in een bericht op Facebook.

"Volgens een artikel ben ik vijf keer gewaarschuwd voor het naderende verbod op het medicijn dat ik gebruikte. Dat is niet waar en nooit gebeurd." 

Sharapova onthulde maandag dat ze tijdens de Australian Open positief is getest op het sinds kort verboden middel meldonium. De 28-jarige Russin zei dit middel op doktersvoorschrift te gebruiken. "Ik heb het medicijn niet elke dag gebruikt, maar het voorschrift van mijn dokter gevolgd. Bovendien kreeg ik het in een lage dosering."

Klein lettertype

Daarnaast zouden media hebben gemeld dat de toptennisster verzuimde om zich goed in de gewijzigde regels in te lezen. Sharapova geeft inderdaad toe dat ze de informatie beter had kunnen bestuderen, maar laakt de hoeveelheid tekst in de enorme documenten.

Bij haar bericht op Facebook is een afbeelding van een lap tekst gevoegd. "Dit document bestaat uit duizenden, voornamelijk technische woorden in een klein lettertype. Had ik het moeten bestuderen? Als je dit document ziet, begrijp je wat ik bedoel. Ik kom hier niet met excuses, maar het is fout om te zeggen dat ik vijf keer gewaarschuwd ben."

Sharapova sluit haar bericht af met een schouderklopje. "Ik ben trots op hoe ik in deze situatie gehandeld heb. Ik ben eerlijk en openhartig geweest."

Video: Sharapova vertelt over meldonium-gebruik

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie