Voetbal

PSV-trainer Cocu spaart geen spelers tegen sc Heerenveen

PSV-trainer Phillip Cocu beschikt over een fitte selectie voor het thuisduel van zaterdag met sc Heerenveen.

Cocu kan alleen niet beschikken over verdediger Simon Poulsen, die vanwege een blessure een individueel programma afwerkt.

Davy Pröpper staat gewoon in de basiself tegen Heerenveen. De middenvelder staat op scherp en mist bij een gele kaart de topper van volgende week zondag tegen Ajax.

"Als je te veel met een mogelijke schorsing bezig bent, beïnvloedt dat je spel. Dat is niet goed. Hij moet gewoon geen domme dingen doen", aldus Cocu.

Cocu is naar eigen zeggen nog niet bezig met de return in de Champions League van dinsdag tegen Atletico Madrid en het duel van volgende week zondag met Ajax, dat beslissend kan zijn in de titelstrijd.

"We kijken altijd naar de eerstvolgende wedstrijd. Die is het belangrijkste, als je het vertrouwen van de afgelopen periode mee wilt nemen naar komende week, moeten we blijven winnen. Morgen ook. Ik ben niet bang dat de spelers al met volgende week bezig zijn", aldus Cocu.

Achterover leunen

Volgens Cocu mag er niet te makkelijk gedacht worden over Heerenveen, ook al presteert die club de laatste tijd wisselvallig.

"Ik vind het een aardige ploeg, met de nodige individuele kwaliteiten. Ze hebben veel snelheid, kunnen goed counteren. Daar zullen we geconcentreerd mee moeten omgaan."

De PSV-trainer is tevreden over het spel van zijn ploeg in de laatste weken, maar ziet nog genoeg verbeterpunten. "Bepaalde afstemming tussen spelers bijvoorbeeld. We zijn op dit moment goed bezig, maar we kunnen geen seconde achterover leunen."

Lees meer over:
Tip de redactie