Tennis

Serena Williams (34) kan volgens coach nog vijf jaar spelen

Coach Patrick Mouratoglou verwacht dat Serena Williams nog vijf jaar actief kan zijn op de grote toernooien.

De 45-jarige Fransman werkt sinds 2012 met de Amerikaanse nummer één van de wereld.

"Als haar wil om te winnen blijft en ze geen ernstige blessures krijgt, kan ze nog vijf jaar doorgaan", zegt Mouratoglou tegenover L'Equipe bij het toernooi van Indian Wells.

Williams (34) zou dan stoppen op haar 39e. "Ze zal dan wel haar schema moeten aanpassen en minder toernooien moeten gaan spelen. Het probleem is dat de WTA-regels dat niet toestaan door alle verplichte toernooien ieder jaar."

De Fransman is het niet eens met die regels. "De vraag is: willen we Serena in twee jaar opbranden? Dan moeten we de huidige regels van minimaal vijftien toernooien per jaar handhaven. Het is in mijn ogen vreemd dat een 34-jarige speelster die tennishistorie schrijft net zo veel toernooien moet spelen als een 20-jarige speelster."

Uitzondering

Mouratoglou vindt dat de WTA een uitzondering moet maken voor de 21-voudig Grand Slam-winnares. "Ze is de nummer één van de wereld en is een speciaal geval. Ze brengt veel geld binnen voor de WTA en zorgt voor volle stadions. Het is in het belang van iedereen om speelsters zoals Serena zo lang mogelijk te behouden voor het tennis."

Williams, die in de Australian Open-finale van dit jaar verloor van Angelique Kerber, wordt volgens haar coach nog niet ingehaald door haar concurrenten.

"Serena heeft in anderhalf jaar tijd slechts vier wedstrijden verloren. Ik twijfel geen moment aan haar. Ze haalt nu een hoger niveau dan vorig jaar. Dat liet ze in zes van de zeven wedstrijden op de Australian Open zien."

Sharapova

De 45-jarige trainer reageerde in de Franse sportkrant ook op het dopinggebruik van Maria Sharapova.

"Dit is slecht voor de sport. Het bewijst dat zelfs de grootste sterren doping gebruiken. Het vrouwentennis zal zonder Sharapova niet hetzelfde zijn, want zij is naast Serena Williams de enige speelster die zorgt voor volle stadions."

NUwerk

Tip de redactie