Max Verstappen hecht waarde aan loyaliteit en ziet zichzelf na dit seizoen ook nog bij een renstal van Red Bull in de Formule 1 rijden. Dat zegt de 18-jarige Limburger in een interview met persbureau Reuters.

Verstappen rijdt dit seizoen zijn tweede jaar voor Toro Rosso, de opleidingsploeg van de Oostenrijkse energiedrankfrabrikant. Red Bull Racing is het vlaggenschip.

''Red Bull heeft mij de kans gegeven al op heel jonge leeftijd in de Formule 1 te rijden en ze hebben me altijd geholpen en gesteund, dus ik zie op dit moment geen reden om te veranderen'', aldus Verstappen, die zich opmaakt voor de eerste race van dit jaar, de Grand Prix van Australië op 20 maart.

''Ik ben nog jong, hoef me niet te haasten en kan dit jaar weer meer ervaring opdoen bij Toro Rosso. Waar ik volgend jaar rij, zien ik dan wel, maar ik vind loyaliteit aan Red Bull belangrijk.''

Motor

Toro Rosso is deze winter van motor veranderd. Verstappen rijdt nu met de Ferrari-motor waar Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen vorig seizoen de beschikking over hadden.

''De eerste helft van het seizoen moet ik mijn kansen pakken, want de motor zal in de loop van het seizoen niet verder worden ontwikkeld'', aldus de coureur, die bij zijn debuut vorig seizoen twee keer op de vierde plaats eindigde in een Grand Prix en als twaalfde eindigde in het kampioenschap.

Verstappen heeft goede testsessies achter de rug, waarin hij veel kilometers heeft kunnen maken. ''De motor is betrouwbaar. Ik sta er relaxed in, weet inmiddels hoe het wereldje werkt. Ik voel ook geen druk om het beter te doen dan vorig jaar, maar het is duidelijk dat ik hoger wil eindigen.''