Voetbal

Van Gaal baalt van 'goedkope doelpunten' Liverpool

Louis van Gaal vond de 2-0 nederlaag van Manchester United in het Europa League-duel met Liverpool terecht, maar de coach baalde van de manier waarop de tegendoelpunten op Anfield tot stand kwamen.

"Eerst kreeg Liverpool een goedkope strafschop en in de tweede helft scoorden ze uit een buitenspelsituatie. Dat is vervelend, maar ze hebben terecht gewonnen", aldus Van Gaal na afloop van de heenwedstrijd in de achtste finales. 

Manchester United had vooral voor rust heel weinig in te brengen. Het was aan doelman David de Gea te danken dat het bij rust slechts 1-0 stond voor de thuisploeg.

"De Gea was fantastisch", erkende Van Gaal. "Liverpool speelde heel goed in de eerste helft en wij konden daar niet mee omgaan. Na rust kwamen we beter in ons spel, maar we hebben te weinig gecreëerd." 

Atmosfeer

Van Gaal heeft de hoop op een vervolg in de Europa League overigens nog niet opgegeven, ook al wordt het bereiken van de kwartfinales een lastig verhaal.

"Liverpool zorgde voor een fantastische atmosfeer in het stadion. Een 2-0 achterstand is lastig om goed te maken, maar we hebben meer kans als we net zo'n atmosfeer kunnen creëren."

Klopp

Liverpool-manager Jürgen Klopp telde zijn zegeningen. "Ik denk dat dit een perfect resultaat is", meldde de Duitser na afloop. "Van de eerste tot de laatste minuut speelden we goed, ik heb helemaal niets aan te merken."

"Eigenlijk hadden we de hele wedstrijd controle, op een periode in de tweede helft waarin United van systeem veranderde niet."

"De Gea is een excellente keeper, zijn optreden verrast me niet. Toch staan we er goed voor. We zijn er nog niet, maar ik ben heel blij met ons tweede doelpunt."

Tip de redactie