Wang meldt zich na halfjaar weer bij ADO Den Haag

Eigenaar Hui Wang is donderdag na bijna een halfjaar weer aanwezig bij ADO Den Haag voor de aandeelhoudersvergadering van de club.

De Chinees arriveerde kort na 10.00 uur bij het Kyocera-stadion, waar hij werd opgewacht door algemeen directeur Jan-Willem Wigt van ADO Den Haag.

De leiding van de Haagse Eredivisieclub wachtte de afgelopen maanden een paar keer tevergeefs op de komst van Wang. De laatste keer dat hij zich bij ADO liet zien was in september 2015.

Wang, die via zijn bedrijf United Vansen grootaandeelhouder is, meldde zich eind vorig jaar af voor een aandeelhoudersvergadering en liet in januari weer een vergadering aan zich voorbij gaan.

3,7 miljoen

Wang was daardoor al sinds september niet meer bij ADO geweest en nadien ontstonden er grote problemen omdat hij en zijn bedrijf United Vansen nog niets hebben waargemaakt van de beloofde investeringen. 

De club dreigt door het uitblijven van de beloofde 3,7 miljoen euro onder curatele gesteld te worden door de KNVB en de directie baalde daar openlijk van. Afgelopen winter konden er door de financiële problemen ook geen spelers worden aangetrokken.

In januari zei Wang wel dat hij er vertrouwen in heeft dat hij en ADO op één lijn zullen komen, al vindt hij wel dat de club beter moet gaan communiceren met China.

Zijn zoon Terry Wang kwam die maand wel naar het Kyocera Stadion, maar gesprekken tussen hem en de clubleiding zorgden niet voor een oplossing van de problemen. Zoon Terry is donderdag ook aanwezig bij de aandeelhoudersvergadering.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie