Wielrennen

Maassen kan leven met beslissing om etappe Parijs-Nice af te gelasten

Lotto-Jumbo-ploegleider Frans Maassen vindt dat de organisatie van Parijs-Nice woensdag een goede beslissing nam door de derde etappe af te gelasten vanwege de slechte weersomstandigheden.

"Ik denk dat iedereen met deze beslissing akkoord was", aldus Maassen op de website van de Nederlandse wielerploeg.

Na 93 van de 168 kilometer naar Mont Brouilly werd de koers geneutraliseerd wegens sneeuw en kou. De renners stapten in de ploegleidersauto's en korte tijd later besloot de organisatie om de etappe definitief te annuleren.

"Dit is natuurlijk heel vervelend voor de organisatie en voor de mensen die hebben gewerkt aan deze etappe, maar het was overmacht", laat Maassen weten. 

"We kregen snel te horen dat de renners mochten afstappen en het duurde daarna nog tien minuten voordat de etappe helemaal werd afgelast. Het was een chaos geworden als iedereen opnieuw de kou in had gemoeten, dus het is goed dat het zo gegaan is."

Alert

Donderdag staat een relatief vlakke rit op het programma naar Romans-sur-Isère. Maassen stelt dat het allerminst zeker is dat het op een massasprint uit gaat komen.

"De renners moeten een klim van de tweede categorie over, 30 kilometer voor de finish. Ik zou me kunnen voorstellen dat een ontsnapping ver kan komen. Daar moeten we dan ook alert op zijn."

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie