Janssen vindt plek in voorselectie Oranje al 'fantastisch'

Vincent Janssen kon woensdag zijn geluk niet op toen hij hoorde dat bondscoach Danny Blind hem heeft opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal voor de oefenduels met Frankrijk (25 maart) en Engeland (29 maart).

"Echt gaaf, supervet. Ik werd een beetje gek van binnen", laat een enthousiaste Janssen weten aan Voetbal International.

"Iedereen had het er de laatste tijd natuurlijk wel over in de media, maar ik was er echt nog niet mee bezig. Ik hoopte er wél op. Dat ik in beeld ben, is in elk geval een bevestiging dat ik op de goede weg ben."

De 21-jarige Janssen verruilde afgelopen zomer Almere City voor AZ en is aan een uitstekend seizoen bezig. De spits van de Alkmaarders maakte tot dusver al zeventien treffers in de Eredivisie.

Waardering

Eind maart kan een langgekoesterde wens in vervulling gaan. "Ik heb altijd gezegd: Ooit, al is het maar één keer in mijn leven, wil ik een interland spelen. Het is nog helemaal niet zeker dat ik ga spelen, zelfs niet dat ik bij de selectie zit, maar ik vind dit al een mooie waardering", aldus Janssen.

Blind maakt volgende week vrijdag zijn definitieve selectie bekend. Janssen wacht het rustig af. "Eerlijk: ik denk dat ik die dag best zenuwachtig zal zijn." 

"Nu ga ik me eerst focussen op zaterdag, de uitwedstrijd bij Willem II met AZ. Volgende week zal de spanning wel komen. Maar nogmaals: ik vind dit al fantastisch."

NUwerk

Tip de redactie