Voetbal

Noodlijdend Fortuna Sittard neemt afscheid van directeur

Fortuna Sittard neemt per direct afscheid van directeur Joppe Sangen. De club in geldnood heeft volgens een verklaring een ander type directeur nodig.

Sangen (41) was nog geen half jaar directeur in Sittard en moest afgelopen weken geld bijeenharken om de club uit de Jupiler League overeind te houden. 

"Op dit moment is de kostenkant belangrijk. De club heeft sterke behoefte aan iemand met een financiële achtergrond. Deze beslissing is noodzakelijk om te kunnen overleven'', zegt de nieuwe extern adviseur Paul van der Kraan in de verklaring.

Fortuna kwam begin dit jaar in de problemen omdat salarissen niet betaald konden worden. Voor 1 maart moest 900.000 euro opgehaald worden om de club te redden van de ondergang. En hoewel dat niet lukte mogen de Limburgers het huidige seizoen wel afmaken.

De licentiecommissie van de KNVB gaat nog bekijken of er voor volgend seizoen genoeg zekerheid is om betaald voetbal te kunnen blijven spelen.

Pleisters

Van der Kraan analyseert in zijn verklaring de situatie bij de club. "Fortuna Sittard is in de afgelopen jaren overeind gehouden door de betrokkenheid van vermogende individuen. Deze financiële injecties waren pleisters op een open wond, symptoombestrijding zonder dat de oorzaak van het probleem is aangepakt.''

De adviseur heeft hoop voor de toekomst: "De afgelopen weken heb ik gezien dat Fortuna Sittard leeft in de harten van de mensen. Nu is dat misschien nog een bescheiden aantal harten, maar ik geloof dat het op termijn mogelijk is oude tijden te laten herleven.''

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie