Wielrennen

Derde etappe Parijs-Nice afgelast vanwege slecht weer

De derde etappe van Parijs-Nice is woensdag afgelast vanwege slechte weersomstandigheden. 

Na 93 van de 168 kilometer naar Mont Brouilly werd de koers geneutraliseerd wegens sneeuw en kou. De renners stapten in de ploegleidersauto's en korte tijd later besloot de organisatie om de etappe definitief te annuleren.

''De weg was te glad en de veiligheid was in gevaar'', legde koersdirecteur Christian Prudhomme bij de finish uit aan het publiek. Het algemeen klassement verandert niet.

De Australiër Michael Matthews blijft de geletruidrager. Hij wordt in het algemeen klassement gevolgd door Tom Dumoulin die tegen veertien seconden achterstand aankijkt. Renners houden wel de punten die ze woensdag hebben verzameld in tussensprints en op klimmetjes.

De Gendt

Op het moment dat de koers werd stilgelegd reden Alexis Gougeard, Alexey Lutsenko, Laurent Didier, Jesus Herrada en Thomas De Gendt aan kop met 3,5 minuut voorsprong op het peloton.

Zij houden door de afgelasting geen tijdwinst over aan hun inspanningen. Dylan van Baarle en Roy Curvers waren eerder op de dag ook mee in de aanval maar werden weer ingelopen door het peloton.

Ploegleider Frans Maassen van Lotto-Jumbo oordeelde dat de organisatie een goede beslissing had genomen door de strijd te staken, liet hij op Twitter weten.

Tomba

Luis Angel Mate onthult op Twitter hoe hij en andere coureurs zich warm hielden onder de barre omstandigheden. "Ik heb verschillende keren geplast op de fiets."

Dries Devenyns vindt het vreemd dat de organisatie zo laat ingreep. "Dachten ze soms dat Alberto Contador zou veranderen in Alberto Tomba?"

Donderdag staat een relatief vlakke rit op het programma naar Romans-sur-Isère. De 'Koers naar de Zon' eindigt zondag in Nice.

Lees meer over:
Tip de redactie