Eljero Elia keert donderdag terug op het trainingsveld bij Feyenoord. Hij heeft een boete opgelegd gekregen van het bestuur vanwege zijn vermeende betrokkenheid bij een mishandeling.

De aanvaller moest zich woensdag verantwoorden bij de clubleiding voor het incident in Rotterdam na het met 3-1 gewonnen bekerduel met AZ van vorige week.

"Ik heb niemand mishandeld, maar het is natuurlijk stom van me dat ik in die situatie terechtkom dat de verdenking tegen me kan ontstaan dat ik zoiets heb gedaan",  aldus de 29-jarige aanvaller op de clubsite.

De politie verhoorde Elia maandag en dinsdag over het incident. De aanvaller moest een nacht in de cel doorbrengen.

"Als voetballer moet ik voorkomen dat ik in opspraak kom. Dat heb ik niet gedaan en daar bied ik zowel de club als de supporters mijn excuses voor aan", zei Elia.

Voorbeeldfunctie

Elia heeft de boete van de club direct geaccepteerd. "Ze hebben gelijk dat ik donderdagavond na afloop van de gewonnen bekerwedstrijd tegen AZ de stad helemaal niet meer in had moeten gaan. Had ik dat niet gedaan, dan had ik mezelf en mijn omgeving achteraf gezien een hele hoop ellende bespaard."

Technisch directeur Martin van Geel hoopt dat Elia geleerd heeft van zijn fout. "Het is weer eens een harde en hopelijk ook wijze les geweest dat er op je wordt gelet als je een topvoetballer bent en je een voorbeeldfunctie hebt."