Wielrennen

Reus tekent voor rest van seizoen bij Roompot

Kai Reus maakt het huidige wielerseizoen af bij Roompot-Oranje Peloton.

De 30-jarige Noord-Hollander stond als semi-prof onder contract bij het Belgische Verandas Willems.

Reus viel eind februari tijdens Omloop het Nieuwsblad op door mee te gaan in een vroege kopgroep. De renner had na die koers al goede hoop dat hij was opgevallen bij andere ploegen.

"Kai is een jongen die, met al zijn ervaring, zeker van toegevoegde waarde kan zijn voor ons team" aldus teammanager Michael Zijlaard van Roompot.

Reus, voormalig wereldkampioen bij de junioren, debuteerde in 2006 als beroepsrenner. Een ernstige val tijdens een training in de Franse Alpen zorgde een jaar later voor een langdurige periode van revalidatie.

In de afgelopen seizoenen kwam hij vooral uit voor continentale teams en maakte hij een uitstapje naar het marathonschaatsen.

Mooie kans

''Dit is een mooie kans om mij te kunnen laten zien in de wedstrijden van het hoogste niveau'', zegt Reus. ''Roompot rijdt een mooi programma met in de komende maanden bijna alle klassiekers."

"Ik ben Verandas Willems dankbaar voor alle steun in de afgelopen anderhalf jaar, maar deze mogelijkheid kon ik niet laten lopen.'' Zijn debuut voor de Nederlandse pro-continentale ploeg is gepland voor Dwars door Vlaanderen op 23 maart.

Tip de redactie