Voetbal

Van Gaal begrijpt niks van negativiteit over Europa League

Hoewel Manchester United dit seizoen in de Premier League strijdt om een plek in de Champions League, beschouwt manager Louis van Gaal de Europa League niet als ondergeschoven kindje.

"Ik proef negativiteit bij de pers als het gaat over de Europa League, maar tegen FC Midtjylland zaten er 58.000 mensen in het stadion", zei Van Gaal woensdagochtend op de persconferentie in aanloop naar het achtste finale-duel met Liverpool. 

"Ik denk dat er tegen Liverpool wel 75.000 toeschouwers in het stadion zitten. Ook Anfield zal straks uitverkocht zijn. De fans waarderen de Europa League en het is ook gewoon een heel belangrijk toernooi voor beide teams."

Manchester United plaatste zich twee weken geleden voor de achtste finales door FC Midtjylland uit te schakelen. Dat de 'Mancunians' het nu moeten opnemen tegen Liverpool, brengt volgens Van Gaal iets extra's met zich mee.

"Historisch gezien is het al een grote wedstrijd voor dit toernooi. Daarnaast strijden beide ploegen in de competitie om een Champions League-ticket. Dat maakt dit affiche alleen maar groter."

Schweinsteiger

Van Gaal kon op de persconferentie melden dat Bastian Schweinsteiger de groepstraining heeft hervat. Ook Antonio Valencia keert binnenkort terug op het trainingsveld. 

"Ik denk dat er nog veel meer spelers terugkeren van blessures in maart", aldus Van Gaal. "Maar het is de vraag wanneer ze ook daadwerkelijk weer kunnen spelen. Dat zal nog even duren."

Het heenduel tussen Liverpool en Manchester United in de achtste finales van de Europa League begint donderdagavond om 21.05 uur op Anfield. 

Bekijk het programma in de Europa League

NUwerk

Tip de redactie