Voetbal

Chelsea hoopt voor tweede keer sinds eindzege in 2012 op kwartfinales

Chelsea kan woensdagavond tegen Paris Saint-Germain voor de tweede keer sinds de eindzege in 2012 de kwartfinales van de Champions League bereiken.

Na het winnen van de Champions League in 2012 slaagde Chelsea er namelijk nog maar één keer in zich bij de laatste acht te voegen. In het seizoen 2013/2014 werden de Londenaren in de halve finales uitgeschakeld door Atletico Madrid. 

De heenwedstrijd tussen Chelsea en Paris Saint-Germain in Frankrijk eindigde in een 2-1 overwinning voor PSG. De ploeg van Guus Hiddink begint desondanks met een goed gevoel aan de return, want van de laatste twaalf thuiswedstrijden in de Champions League werd er maar één verloren. 

Paris Saint-Germain wist de laatste drie seizoenen de kwartfinales van de Champions League te bereiken, maar werd daarin ook altijd uitgeschakeld.

De ploeg van Laurent Blanc kreeg bij de laatste vijf uitoverwinningen in de Champions League geen enkel tegendoelpunt. 

Zenit-Benfica

Het andere duel op woensdagavond in de achtste finales gaat tussen Zenit Sint-Petersburg en Benfica. Het heenduel in Portugal eindigde in een 1-0 overwinning voor Benfica.

Zenit bereikte nog nooit eerder de kwartfinales van de Champions League. Slechts twee Russische clubs bereikten ooit de kwartfinales van het miljoenenbal. Spartak Moskou en en CSKA Moskou werden in die ronde tevens uitgeschakeld. 

De wedstrijd tussen Chelsea-Paris Saint-Germain begint woensdagavond om 20.45 uur en is te volgen via NU.nl en SBS6. De voorbeschouwing begint om 20.00 uur. Zenit-Benfica start om 18.00 uur.

NUwerk

Tip de redactie