Tennis

Voormalig WADA-voorzitter Pound vindt Sharapova 'roekeloos'

Voormalig voorzitter Dick Pound van het mondiale antidopingbureau heeft geen goed woord over voor Maria Sharapova, die werd betrapt op het gebruik van het verboden middel meldonium.

"Het is ontzettend roekeloos van haar. Ze had moeten weten dat het middel op de verboden lijst staat", zei Pound tegen de BBC

Sharapova maakte maandag zelf op een persconferentie bekend dat ze in januari bij de Australian Open is betrapt op het gebruik van meldonium. Het middel staat pas sinds 2016 op de lijst van verboden middelen.

Sharapova, die inmiddels drie belangrijke sponsoren is kwijtgeraakt, is voorlopig geschorst door de internationale tennisfederatie ITF.

"Ze gebruikte een middel dat in haar eigen land niet eens is toegestaan, dus er moet toch een dokter zijn die hier van op de hoogte is?", aldus Pound, die vindt dat Sharapova beter had moeten weten.

"Eind september brengen we iedereen op de hoogte van veranderingen op de lijst van verboden middelen. Dat betekent dat zij en haar medische staf drie maanden de tijd hebben gehad om actie te ondernemen. Dan mag je dit gerust roekeloos noemen."

Lees meer over:
Tip de redactie