Marianne Vos maakt zondag na bijna een jaar afwezigheid haar rentree in het wielerpeloton. De tweevoudig olympisch kampioene gaat van start bij eendagskoers de Drentse Acht van Westerveld.

Door diverse blessures en doordat ze overtraind was kwam Vos de afgelopen twee jaar nauwelijks in actie. Sinds april 2015 reed ze geen wedstrijd meer.

De 28-jarige renster van Rabo-Liv kijk uit naar haar rentree. "Ik ben blij dat ik weer de aansluiting bij de ploeg kan maken. Ik ga niet naar Drenthe om te winnen. Mijn grote winst is dat ik wedstrijdritme kan opdoen." 

"Dat is in dit stadium het belangrijkste. Ik ben nog niet op het niveau waar ik moet en wil zijn, maar ik ben goed genoeg om te koersen."

Olympische Spelen

De Drentse Acht van Westerveld is de enige wedstrijd die staat ingetekend op Vos haar racekalender. Na de koers wordt bekeken hoe ze de rentree heeft verteerd en hoe het vervolgprogramma eruit ziet.

"Het zal even wennen zijn na tien maanden afwezigheid. De terugkeer in het peloton is een belangrijke, volgende stap in de opbouw."

Vos verwacht op tijd fit en in vorm te zijn voor de Olympische Spelen komende zomer in Rio de Janeiro, waar ze titelverdediger is bij de wegrace.

"Ik heb gelukkig nog vijf maanden. Ik ga ervan uit dat het allemaal goed komt", zei Vos dinsdag tegen het AD.