Voetbal

Faber tekent voor twee jaar bij FC Groningen

Ernest Faber heeft dinsdag een contract getekend voor twee jaar bij FC Groningen. Maandag werd al bekend dat de trainer komende zomer NEC verruilt voor de huidige nummer tien van de Eredivisie.

"Het is fantastisch om hier te zijn", zei Faber dinsdag bij zijn presentatie in de Euroborg. "FC Groningen is een club in beweging en een club met successen."

In Groningen neemt de oud-speler van PSV in de zomer de taken over van Erwin van de Looi, die begin dit jaar besloot zijn aflopende contract niet te verlengen. De club sprak ook met Willem II-trainer Jürgen Streppel, maar ging volgens algemeen directeur Hans Nijland uiteindelijk "vol" voor Faber.

"Faber is een jonge, beloftevolle trainer, die zijn sporen al aardig heeft verdiend", zei Nijland. "Hij past daarmee prima in de vernieuwingsslag die we aan het maken zijn. Hij is de ideale man om FC Groningen verder te laten groeien. Bovendien kent hij FC Groningen als speler."

Assistent-trainer

De 44-jarige Faber speelde in 1994 voor FC Groningen, dat de verdediger destijds huurde van PSV. Zijn trainersloopbaan begon in 2004 als jeugdtrainer bij PSV. Later was hij assistent bij de Eindhovense club en hoofdtrainer bij Jupiler League-club FC Eindhoven.

Afgelopen zomer ging Faber bij NEC voor het eerst als hoofdtrainer aan de slag in de Eredivisie. Hij verwacht niet dat zijn aanstaande vertrek in de laatste maanden van de competitie voor problemen gaat zorgen bij de Nijmeegse club, die zevende staat in de Eredivisie.

"De spelers van NEC hebben me gefeliciteerd met de overgang en we zijn getraind om daarna snel te schakelen. Ik zie daarom geen enkel probleem."

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie