Sponsoren staken relatie met Sharapova na positieve dopingtest

Maria Sharapova is drie belangrijke sponsoren kwijtgeraakt nadat maandagavond bekend werd dat ze de dopingwet heeft overtreden.

Nike liet dinsdagochtend weten de banden met de 28-jarige Russische tennisster voorlopig op te schorten.

"We zijn bedroefd en verrast door het nieuws over Sharapova", schrijft de Amerikaanse fabrikant van sportkleding in een verklaring. "We hebben besloten de relatie met Maria te staken nu het onderzoek bezig is. We houden het in de gaten."

In navolging van Nike heeft automerk Porsche besloten geplande activiteiten met Sharapova "tot nader order uit te stellen", zo zegt een woordvoerder van het automerk tegen Autobahn. Horlogemerk Tag Heuer maakte bekend dat het contract met de vijfvoudig Grand Slam-winnares niet verlengd wordt.

Video: Persconferentie Sharapova over overtreden dopingregels

Schorsing

Vanwege het overtreden van de dopingregels hangt Sharapova ook een schorsing boven het hoofd. Ze is betrapt op het gebruik van het hartmedicijn meldonium. Dat middel staat sinds 1 januari op de lijst van verboden middelen van het WADA.

De overtreding van Sharapova kwam aan het licht tijdens de Australian Open in januari in Melbourne, waar ze in de kwartfinales verloor van Serena Williams.

Lees meer over:
Tip de redactie