Voormalig topscheidsrechter Pierluigi Collina is geen voorstander van de videoscheidsrechter, die duidelijkheid moet verschaffen over bepaalde beslissingen van de arbiter op het veld.

Collina zegt zondag tegen de Gazzetta dello Sport dat hij "gefrustreerd" zou zijn geweest als in zijn tijd gebruik zou zijn gemaakt van het systeem.

"Als ik vandaag de dag nog had gefloten, dan zou ik gefrustreerd zijn over het feit dat ik word beoordeeld op basis van beelden waar ik geen toegang tot heb, dat zou niets met mijn vaardigheden te maken hebben."

De FIFA zette zaterdag tijdens de jaarlijkse algemene vergadering van de spelregelcommissie IFAB het licht op groen voor experimenteren met de videoscheidsrechter. De komende twee seizoenen zal het systeem getest worden.

"FIFA-voorzitter Gianni Infantino zei dat we open moeten staan voor de ontwikkelingen in het voetbal en ik ben het daar wel mee eens. Nu gaan we goed naar alles kijken, bestuderen en dan gezamenlijk beslissen of en hoe het kan worden toegepast in wedstrijdsituaties", aldus Collina.

"Het doel is om de snelheid van het spel te respecteren. In het rugby zie je dat de technologie een grote impact heeft op de sport en dat je daarmee misschien wel een stap terug doet."

Collina nam in 2005 afscheid als internationaal scheidsrechter. De 56-jarige Italiaan coacht momenteel de arbiters in de Serie A en Serie B.