Manager Steve McClaren van degradatiekandidaat Newcastle United luidde zaterdagavond de noodklok na de 3-1 thuisnederlaag tegen Bournemouth.

"Als we zo blijven spelen, dan degraderen we uit de Premier League. Dit was zonder enige twijfel de slechtste thuiswedstrijd van het seizoen", aldus de ex-coach van FC Twente tegen de BBC.

Daryl Janmaat en Georginio Wijnaldum hadden zaterdag een basisplaats bij Newcastle. Vurnon Anita maakte in de tweede helft zijn rentree na lang blessureleed.

Newcastle United staat momenteel negentiende in de Premier League met 24 punten. Het verlies tegen Bournemouth was al de negentiende nederlaag dit seizoen en volgens McClaren had zijn ploeg dat aan zichzelf te wijten.

"Spelers moeten meer geven, maar niet iedereen doet dat. Op dit moment zie ik helaas geen positieve punten, maar we moeten elkaar blijven steunen."

Geen ontslag

Hoewel McClaren zaterdag kon rekenen op forse fluitconcerten van de supporters van Newcastle, is de coach niet van plan om de handdoek in de ring te gooien. 

"Ik ben een vechter en we behoren allemaal te vechten voor de club. Er is ook helemaal niemand van buitenaf die onze problemen wel kan oplossen. De spelers en de staf moeten daar voor zorgen", aldus McClaren.