Joey van den Berg evenaarde zaterdagavond in het thuisduel met FC Utrecht (4-0 verlies) het recordaantal rode kaarten in de Eredivisie, maar daar is de middenvelder van sc Heerenveen zelf niet zo mee bezig. 

"Ik word er een beetje moe van", zei Van den Berg na afloop in Heerenveen tegen FOX Sports. "Misschien moet ik bij mezelf te rade gaan, maar ik heb nooit de intentie om mensen bewust te blesseren."

Ditmaal moest Van den Berg na een halfuur spelen het veld verlaten na een grove charge op Sebastien Haller. De aanvoerder van Heerenveen ging vol op de enkel van de spits staan.

"Als ik de beelden terugzie, is er weinig af te dingen op die rode kaart. Het was wel heel ongelukkig, want naar mijn idee gingen we allebei voor de bal. Ik kwam over de bal heen en raakte hem op zijn enkel."

Van den Berg heeft nu net als Gregoor van Dijk, oud-middenvelder van FC Utrecht en Roda JC, zeven rode kaarten gepakt in zijn Eredivisie-loopbaan. 

"Heb ik nu een record geëvenaard? Nou, dat schiet mooi op dan'', aldus een cynische Van den Berg, die in ieder geval de confrontatie met koploper PSV van volgende week in Eindhoven mist.

Slecht begin

Trainer Foppe de Haan baalde na afloop van het duel met FC Utrecht van de nederlaag, maar de coach van Heerenveen beseft ook dat zijn ploeg niet heel veel beter kan.

"Dit is de realiteit en niks anders. Normaal gesproken zijn we wel iets beter, want nu speelden we een groot deel van de wedstrijd met tien man. Maar dit is wat we zijn en diep in mijn hart weet ik dat ook wel."

De Haan vond vooral het begin van zijn ploeg slordig. "We startten slecht en kregen een doelpunt tegen op een manier waar ik mijn ploeg van tevoren nog voor gewaarschuwd heb. Pas na de rode kaart gingen we beter voetballen."