PSV heeft zaterdagavond de tiende competitiezege op rij geboekt. De koploper van de Eredivisie was in de Euroborg veel te sterk voor FC Groningen: 3-0.

Jetro Willems hielp PSV al na zeven minuten op voorsprong. De linksback kampte afgelopen week nog met een lichte blessure, maar was fit genoeg om te starten.

Aan het begin van de tweede helft verdubbelde Davy Pröpper de score na een vloeiende aanval. Het slotakkoord was vlak voor tijd voor Jürgen Locadia, die de sterke tweede helft van de bezoekers bezegelde met de 3-0.

Door de simpele zege vergroot PSV de voorsprong op concurrent Ajax tot vier punten. De Amsterdammers komen zondag om 14.30 uur nog wel in actie tegen Willem II in Tilburg. 

Voor FC Groningen is het al de vierde nederlaag op rij. De ploeg van trainer Erwin van de Looi blijft op de tiende plek steken met 34 punten. 

Willems

PSV kende een uitstekende start in de vaak lastige uitwedstrijd tegen FC Groningen. Willems zag zijn van richting veranderde afstandsschot achter doelman Sergio Padt in het doel eindigen. 

Na de openingstreffer kwam PSV niet meer goed in zijn spel en was het meeste balbezit voor FC Groningen. Tot echt grote kansen leidde dat overigens niet, waardoor PSV met een nipte voorsprong kon rusten.

In de tweede helft speelde de ploeg van trainer Phillip Cocu veel beter. Dat resulteerde vijf minuten na rust al in de 2-0 na een prachtige aanval over drie schijven, die begon bij een afgemeten crosspass van Marco van Ginkel. Locadia bediende vervolgens Pröpper, die knap raak schoot.

Padt

FC Groningen mocht Padt dankbaar zijn dat het lang 2-0 bleef. Eerst keerde de doelman een schot van Van Ginkel met behulp van de paal, om even later een kopbal van Luuk de Jong uit het doel te plukken. 

Ook Jeffrey Bruma was nog dicht bij de 3-0, maar de centrale verdediger vond eveneens Padt op zijn weg. FC Groningen kwam na rust niet meer in het spel voor en creëerde maar één kans: Alexander Sorloth kopte naast.

Vlak daarna maakte Locadia uiteindelijk toch de derde treffer voor PSV, dat ook na speelronde 26 koploper van de Eredivisie blijft.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Eredivisie