Mike van der Hoorn is op tijd fit om zondag in de Eredivisie met Ajax aan te treden tegen Willem II. Trainer Frank de Boer heeft de verdediger opgenomen in zijn selectie voor het uitduel in Tilburg.

Van der Hoorn moest vrijdag op de training afhaken met een liesblessure. Hij bleek zaterdag tijdens een oefensessie echter op tijd hersteld.

Ajax kan Van der Hoorn goed gebruiken omdat verdedigers Jairo Riedewald en Kenny Tete zijn weggevallen. Riedewald komt dit seizoen helemaal niet meer in actie. Tete hoopt in de slotfase van de competitie weer aan te kunnen sluiten.

Verdediger Damian van Bruggen zit ook weer bij de selectie. Trainer De Boer kan tegen Willem II niet beschikken over de geschorste Anwar El Ghazi. De aanvaller zal worden vervangen door Lasse Schöne of Robert Muric.

Om volop mee te blijven doen in de titelstrijd moet Ajax zien te winnen van Willem II. De Amsterdammers wonnen al vier duels op rij en oogsten vorige week tegen AZ (4-1 winst) lof door de manier van spelen.

Het competitieduel tussen Willem II en Ajax begint zondagmiddag om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Eredivisie