ADO Den Haag heeft vrijdag de achtste zege van het seizoen geboekt. De Hagenaars waren in het Kyocera Stadion met 2-1 te sterk voor FC Twente.

Thomas Kristensen en Timothy Derijck (strafschop) brachten ADO op een 2-0 voorsprong. Hakim Ziyech deed in de slotfase iets terug namens FC Twente.

Door de nipte overwinning gaat ADO het financieel geplaagde FC Twente voorbij op de ranglijst en bezet de ploeg van trainer Henk Fraser de twaalfde plaats in de Eredivisie.

Het verschil tussen ADO en FC Twente bedraagt na 26 wedstrijden twee punten in het voordeel van de Hagenaars.

ADO kende vrijdagavond een droomstart. Al na twee minuten passeerde Kristensen doelman Nick Marsman met een kopbal van dichtbij. De Deense middenvelder mocht eindelijk weer eens aan de aftrap verschijnen en kreeg gelijk de aanvoerdersband om zijn arm.

Kristensen speelde omdat ADO met veel blessures en schorsingen kampte. De controleur was in de eerste helft ook dicht bij de 2-0, maar zijn afstandsschot raakte de paal. ADO had sowieso het geluk niet mee, want ook Tom Beugelsdijk en Aaron Meijers troffen het houtwerk.

Handsbal

Aan de andere kant had keeper Martin Hansen bijzonder weinig te doen. De landgenoot van Kristensen moest eigenlijk alleen echt handelend optreden op een poging van Jerson Cabral.

De verdiende 2-0 viel een kleine tien minuten na rust alsnog. Arbiter Kevin Blom legde de bal op de stip na een handsbal van Bruno Uvini, waarna Derijck vanaf elf meter Marsman de verkeerde kant op stuurde.

Pas in het laatste kwart kwam FC Twente wat beter voor de dag. Zakaria El Azzouzi had zelfs voor 2-1 moeten zorgen, maar de van Ajax gehuurde spits stuitte op Hansen.

De sluitpost werd tien minuten voor tijd alsnog geklopt door een fraaie treffer van Hakim Ziyech. De clubtopscorer (veertien goals) volleerde de bal vanuit een lastige hoek hard binnen. De gelijkmaker zat er echter niet meer in, waardoor er een einde kwam aan een reeks van vijf competitiezeges op rij.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie