Het is nog altijd onduidelijk waar de toekomst van Ireen Wüst ligt. De meervoudig olympisch kampioene heeft wel oren naar een hereniging met Sven Kramer.

"Het is natuurlijk de grootste sportman van Nederland. Dus als je met Sven Kramer kunt trainen is dat natuurlijk altijd mooi. Ik zou het zeker overwegen", laat Wüst vrijdag aan de NOS weten.

Wüst en Kramer waren jarenlang teamgenoten bij TVM, dat twee jaar geleden stopte met sponsoring. Kramer vertrok naar Lotto-Jumbo en Wüst tekende een contract bij Team Continu.

De 29-jarige Brabantse koos er vorig jaar echter voor om een eigen team op te zetten. Wüst wist pas in december een geldschieter aan zich te binden. Justlease.nl stapte in, maar voorlopig tot het einde van het seizoen.

Wüst is wel in gesprek met haar sponsor over een nieuwe verbintenis. "Maar de handtekening is nog niet gezet", aldus de schaatsster, die ook om zich heen kijkt.

"Je moet kijken naar de beste setting, de meest professionele setting waarin ik de komende twee jaar denk het hoogst mogelijke te behalen. In principe is dit de weg waarmee ik bezig ben."

WK allround

Wüst komt dit weekeinde in actie bij de WK allround in Berlijn, waar ze hoopt revanche te nemen op Martina Sablikova, die dit seizoen met de Europese titel aan de haal ging.

"Ik vind het moeilijk aan te geven waar ik sta. Ik weet wel dat ik beter ben dan op de EK. Het zou fantastisch zijn zondag met de wereldtitel naar huis te gaan. Ik denk dat ik gezien het voorseizoen nog niets verloren heb en dat ik best trots op mezelf mag zijn."