PSV-trainer Phillip Cocu kan zaterdag beschikken over verdediger Jetro Willems in het uitduel met FC Groningen.

Willems is volledig hersteld van een enkelblessure die hij opliep in het duel met ADO Den Haag (2-0 winst).

"Hij heeft goed kunnen trainen en kan spelen", aldus Cocu vrijdag op een persconferentie. De trainer kan in Groningen beschikken over een volledig fitte selectie. Alleen verdediger Simon Poulsen kampt met een blessure.

"Voor het team is het een positief signaal richting het einde van de competitie dat we een fitte groep hebben."

Cocu hoopt dat zijn ploeg zaterdag de goede reeks van na de winterstop met acht competitiezeges op rij voortzet. "We laten de laatste maanden zien dat we sterker en stabieler zijn geworden. We zijn gegroeid als team en een stuk constanter geworden."

De Leeuw

Bij FC Groningen keert Mimoun Mahi na maandenlang blessureleed terug in de selectie. De vleugelspits kan als invaller zijn rentree maken.

Trainer Erwin van de Looi passeert clubtopscorer Michael de Leeuw. De kopsterke aanvaller, goed voor zeven doelpunten, verdwijnt uit de ploeg omdat Van de Looi kiest voor een andere bezetting van het middenveld.

"Deze keuze zal wellicht de nodige wenkbrauwen doen fronsen, maar soms moet je pittige keuzes maken'', zei de Groningse oefenmeester. "We hebben deze keer iets anders nodig.''

Alexander Sörloth begint in de punt van de aanval. Achter de naam van de zieke aanvoerder Rasmus Lindgren staat nog een vraagteken. Jarchinio Antonia is disciplinair geschorst door de club.

PSV is koploper in de Eredivisie met een punt voorsprong op Ajax. FC Groningen staat op de tiende plaats. Het duel begint om 19.45 uur en staat onder leiding van Pol van Boekel.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie