Volgens trainer Frank de Boer is de kans "zeker aanwezig" dat vleugelspeler Robert Muric zondagmiddag in de basis staat wanneer Ajax het in Tilburg opneemt tegen Willem II.

"Muric heeft bijna alles gespeeld bij Jong Ajax en zit in een stijgende lijn. Misschien heeft hij dit zetje nodig om nog een stapje te maken", zei de coach van de Amsterdammers vrijdagmiddag op de persconferentie. 

De Boer kan niet beschikken over Anwar El Ghazi, die vorige week tegen AZ een rode kaart kreeg. De coach gaat een keuze maken tussen Lasse Schöne en Muric voor de rechtsbuitenpositie.

"Ik ga mijn opstelling nog niet prijsgeven, maar met Muric gaat het steeds beter. Hij laat het steeds vaker zien in wedstrijden. Niet alleen tien minuten, maar veel langer in een wedstrijd."

Muric maakte eind februari in de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen Excelsior als invaller zijn debuut voor Ajax. De 19-jarige Kroaat gaf toen een assist op Davy Klaassen.  

Van der Hoorn

Het is nog niet duidelijk of Mike van der Hoorn mee kan doen tegen Willem II. De 23-jarige verdediger moest de training vrijdag verlaten nadat hij zich had verstapt. 

De Boer heeft al personele problemen in de verdediging door de langdurige blessures van Kenny Tete en Jairo Riedewald. 

Om volop mee te blijven doen in de titelstrijd moet Ajax zien te winnen van Willem II. De Amsterdammers wonnen al vier duels op rij en oogsten vorige week tegen AZ (4-1 winst) lof door de manier van spelen.

Puntenverlies

De Boer is tevreden over het huidige spel van zijn ploeg, maar de coach verwacht dat zowel Ajax als PSV nog puntenverlies gaat lijden in de resterende competitiewedstrijden. 

"We weten allemaal hoe snel het schijnen van de zon en stortregen elkaar kunnen afwisselen. Normaal gesproken is het een utopie dat beide ploegen alle resterende wedstrijden gaan winnen. Het is bij ons doorgedrongen dat we niet te veel punten moeten morsen." 

Het competitieduel tussen Willem II en Ajax begint zondagmiddag om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Eredivisie