ROTTERDAM - Ajax heeft naast het landskampioenschap ook de nationale beker gewonnen. De Amsterdammers versloegen in de Kuip FC Utrecht met 2-3. Zlatan maakte de winnende goal in de verlenging.

Ajax was zondagavond de gelukkigste ploeg in de eindstrijd om de KNVB-beker. De kersverse landskampioen was in een saaie eerste helft de beste. Mido zorgde er via een kopbal voor dat de Amsterdammers met een 0-1 voorsprong de kleedkamers in konden.

In de tweede helft speelde FC Utrecht naar de tribune waar de eigen aanhang zich bevond. Misschien was dat de oorzaak dat de spelers uit de domstad zich hervonden. FC Utrecht speelde zoals het dit seizoen vaker speelde en zette Ajax onder druk. Dit resulteerde in twee doelpunten van Gluscevic, waarvan 1 uit een strafschop. Zo leek FC Utrecht op een 2-1 overwinning af te gaan en de beker mee naar huis te nemen.

Wat niemand meer verwachtte gebeurde toch, Ajax scoorde. Wamberto vond met nog dertig seconde spelen het doel en dwong zo een verlenging af. Dat hij daarbij meters buitenspel stond werd niet door het arbitrale trio opgemerkt. Nog geen twee minuten later spatte de bekerdroom voor FC Utrecht voorgoed uiteen, Zlatan zorgde er met een ‘golden goal’ voor dat de KNVB beker voor de vijftiende keer bij Ajax in de kast zal staan.