Wereldkampioen Lewis Hamilton heeft de gesloten cockpit volgens het Halo-concept 'de slechtst uitziende aanpassing' in de geschiedenis van de Formule 1 genoemd.

De Brit reageerde op de test die Ferrari-coureur Kimi Raikkonen donderdag in Barcelona deed met de gesloten cockpit volgens het door de FIA en Mercedes ontwikkelde Halo-ontwerp.

"Alsjeblieft niet. Dit is de slechtst uitziende aanpassing in de Formule 1-historie. Ik waardeer de zoektocht naar meer veiligheid voor de coureurs, maar dit is de Formule 1. Het is prima zoals het nu is", aldus de Mercedes-coureur op Instagram.

De kritiek van Hamilton volgt op protesten van diverse coureurs tegen het nieuwe afvalsysteem dat ingevoerd gaat worden bij de kwalificatie voor de Grands Prix.

"Ik ben somber over de sport, het ziet er voor buitenstaanders niet goed uit. Binnen een week hebben we het kwalificatiesysteem drie keer gewijzigd, of net gedaan of het gewijzigd is. Niemand heeft het officieel gemaakt", zei McLaren-coureur Fernando Alonso tegenover Motorsport.com.

"Als ik een andere sport zou beoefenen, zou ik met verbazing naar de Formule 1 kijken. Al die veranderingen zijn niet goed. De complexe regels vragen veel van de kijkers."

Raikkonen test met gedeeltelijk gesloten Halo-cockpit
Raikkonen test met gedeeltelijk gesloten Halo-cockpit