AZ-verdediger Ron Vlaar wil zijn oude club Feyenoord ook donderdag in de halve finales van de KNVB-beker pijn doen.

"Het is nu eenmaal zo dat ik voor AZ speel en met hen wil winnen. Dat het nu tegen Feyenoord is, vind ik eigenlijk ook wel weer heel mooi", aldus Vlaar woensdag op de website van de Alkmaarders.

De 30-jarige centrale verdediger weet wat AZ te wachten staat in De Kuip. "Het wordt een kolkende Kuip. Een volle bak die achter de thuisploeg gaat staan. Dat wordt pittig.''

"Ze worden gesteund door de zege van zondag'', doelt Vlaar op de eerste overwinning van Feyenoord in 2016 bij FC Utrecht (2-1).

"Wij zijn door Ajax met onze neus op de feiten gedrukt. Misschien was dat wel eens goed. We willen ons voor die nederlaag revancheren.'' AZ ging zondag met 4-1 onderuit in de Arena.

Afgesloten

Vlaar, die in de periode 2006-2012 onder contract stond bij Feyenoord, beseft dat de ogen op hem zijn gericht in De Kuip. Hij speelt nu voor AZ omdat trainer Giovanni van Bronckhorst hem niet nodig had bij Feyenoord.

"Maar dat heb ik al afgesloten. Ik heb dat ook al voor onze thuiswedstrijd tegen Feyenoord in de competitie aangegeven."

Vlaar werd in Alkmaar, waar AZ met 4-2 won, toegezongen door de Rotterdamse aanhang. Hij weet niet of dat ook in De Kuip gaat gebeuren. "Hier waren de supporters heel positief, omdat ik iets voor hen heb betekend. Nu ben ik onderdeel van de tegenstander. Dat zal in De Kuip toch iets anders zijn."

Johansson

Trainer John van den Brom weet nog niet of hij donderdag kan beschikken over zijn rechtsback Mattias Johansson, die zondag met een enkelblessure uitviel tegen Ajax. "Donderdagochtend testen we of hij alsnog kan spelen."

"De blessure lijkt gelukkig mee te vallen. Hij is intensief behandeld en is zeker nog niet afgeschreven voor de wedstrijd tegen Feyenoord, maar het wordt wel een race tegen de klok", aldus de oefenmeester, die niet bang is dat het vertrouwen is aangetast na de zware nederlaag in Amsterdam.

"Nee, ik ben niet bang dat we net als tegen Ajax te veel ontzag tonen. Die les hebben we geleerd. Het is niet zo dat we nu na één nederlaag meteen met de koppies omlaag lopen. We kunnen goed omgaan met tegenslag. We zijn stabiel geworden."

De halve finale tussen FC Utrecht en VVSB wordt woensdagavond vanaf 20.45 uur live uitgezonden op SBS6 en NU.nl. De voorbeschouwing begint om 20.20 uur. Ook de halve eindstrijd op donderdag tussen Feyenoord en AZ is live te zien op SBS6 en NU.nl