Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst is niet van plan om donderdag veel wijzigingen aan te brengen in zijn basiselftal voor het duel met AZ in de halve finales van de KNVB-beker.

"Of ik minder ga wijzigen? Dat denk ik wel. Het vertrouwen is grotendeels terug", aldus Van Bronckhorst woensdag op de persconferentie in aanloop naar de belangrijke confrontatie in De Kuip.

Feyenoord maakte zondag bij FC Utrecht een einde aan een reeks van negen competitiewedstrijden zonder zege. De 2-1 overwinning in de Galgenwaard heeft de spelers volgens Van Bronckhorst een boost gegeven.

"De winst in Utrecht was een enorme opsteker en geeft vertrouwen voor donderdag. Er stond zondag echt een team op het veld. Ook daarom heb ik weinig aanleiding om veel wijzigingen door te voeren."

Omschakeling

Van Bronckhorst had lovende woorden over voor AZ. "Ze zijn heel gevaarlijk in de omschakeling. In de uitwedstrijd in januari (4-2 nederlaag, red.) ging veel fout, dat moet donderdag beter."

"Je wilt finales spelen en winnen, dat is het mooiste dat je als speler kan meemaken. We gaan voor iets tastbaars. Het bekerduel leeft heel erg in de groep. We gaan vol voor de finale."

Van Bronckhorst stelt dat de KNVB-beker belangrijker is geworden dan voorheen. "Nu speel je als bekerwinnaar zeker zes Europese wedstrijden", doelt de oefenmeester op het feit dat de winnaar zich rechtstreeks plaatst voor de groepsfase van de Europa League.

Feyenoord mist tegen AZ de geschorste Miquel Nelom. Bilal Basacikoglu, Marko Vejinovic, Karim El Ahmadi en Sven van Beek staan op scherp voor de eventuele finale.

De halve finale tussen FC Utrecht en VVSB wordt woensdagavond vanaf 20.45 uur live uitgezonden op SBS6 en NU.nl. De voorbeschouwing begint om 20.20 uur. Ook de halve eindstrijd op donderdag tussen Feyenoord en AZ is live te zien op SBS6 en NU.nl