Rivaliserende Formule 1-teams verwachten dat Mercedes dit seizoen wederom met kop en schouders boven de rest zal uitsteken, maar teambaas Toto Wolff vindt dat een voorbarige conclusie. 

Onder anderen Fernando Alonso (McLaren), Felipe Massa en Valtteri Bottas (beiden Williams) denken op basis van de testsessies in Barcelona dat Mercedes net als voorgaande jaren de favoriet is om een wereldkampioen af te leveren.

"We zijn gevleid door die reacties van coureurs, maar daarmee winnen we geen races", zegt teambaas Wolff tegen Motorsport. "We zitten nog maar in het begin van het seizoen en we hebben alleen nog maar testsessies gehad."

Toch beseft ook Wolff dat Mercedes elk jaar vooruitgang boekt. "Als we onze situatie vergelijken met de voorgaande twee jaren, dan kunnen we concluderen dat de auto dit jaar betrouwbaarder is. Bovendien komen we tot meer ronden."

"Ik heb zelfs het gevoel dat we te maken hebben met de beste seizoenstart in jaren. Aan de andere kant hebben we ook nog te weinig gezien van onze concurrenten. Laten we vooral met onze voeten op de grond blijven staan", aldus Wolff.

Lewis Hamilton kroonde zich de afgelopen twee jaar tot wereldkampioen in de Formule 1.

Ferrari

Waar Mercedes overtuigt tijdens de eerste testsessies, kampt Ferrari vooral met problemen. Kimi Raikkonen verloor tijdens de eerste testdagen vorige week veel tijd omdat de auto niet betrouwbaar zou zijn.

Ook Haas, dat rijdt met een Ferrari-motor, zou die problemen ondervinden. "Ferrari heeft geen problemen met de motor. Dat kan ik officieel bevestigen", aldus Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene.