Wilco Kelderman wil in ieder geval in de top tien van het klassement eindigen bij de 74e editie van Parijs-Nice, al beseft de kopman van Lotto-Jumbo dat het niet gemakkelijk wordt om zijn doel te bewerkstelligen.

Aankomende zondag gaat de achtdaagse rittenkoers van start met een proloog van 6,1 kilometer. 

"Na de Ruta del Sol heb ik veel moraal getankt en we staan met een goede ploeg aan de start. Ik kijk echt uit naar deze koers en ik ga voor een top tien-klassering", aldus Kelderman, die met Parijs-Nice zijn tweede wedstrijd van dit jaar gaat rijden.

De 24-jarige renner uit Amersfoort weet dat hij te maken krijgt met een lastig parcours. De renners moeten volgende week vrijdag in de vijfde rit onder meer de Mount Ventoux beklimmen, wat voor Kelderman een nieuwe ervaring is.

"Dat is dus best spannend. Ik kan me die berg nog wel herinneren van Parijs-Nice. Toen keek ik op televisie naar Robert Gesink die met Cadel Evans wegreed uit het peloton. Met Steven Kruijswijk en George Bennett heb ik in ieder geval twee belangrijke mannen mee voor de bergen in het lastige slotweekend."

Klimwerk

Ook ploegleider Frans Maassen weet wat zijn renners te wachten staat in Frankrijk. Hij ziet vooral obstakels in de laatste dagen, als de renners te maken krijgen met een hoop klimwerk. Zo ligt de finish op de voorlaatste dag bergop.

"Dan moet iedereen van het klassement vol aan de bak. De ploeg is gebouwd rond Wilco. We moeten hem in de top van het klassement krijgen en daar houden. Eén ding is zeker, deze Parijs-Nice is heel erg lastig."

De achtdaagse rittenkoers door Frankrijk kent een sterk deelnemersveld met onder anderen titelverdediger Richie Porte, Alberto Contador, Tom Dumoulin, Rui Costa en Romain Bardet op de startlijst.