Voormalig Bayern München-voorzitter Uli Hoeness wil zich enkele dagen na zijn vrijlating uit de gevangenis nog niet uitlaten over zijn toekomstplannen.

"Het gaat in principe prima met me, maar ik moet eerst mijn hoofd leegmaken. De periode in de gevangenis is niet makkelijk om te verwerken", aldus de 64-jarige Duitser in een interview met Bild.

"Dat betekent dat ik eerst mijn rust wil pakken. Zonder fotografen langs mijn huis en paparazzi in de bosjes als ik met mijn vrouw ga wandelen."

Hoeness werd in juni 2014 veroordeeld tot een celstraf van 3,5 jaar, omdat hij een bedrag van 28,5 miljoen euro niet had aangegeven bij de belastingdienst.

De gevallen preses van Bayern werd zondag vrijgelaten nadat hij precies de helft van zijn straf had uitgezeten.

Bayern

Hoeness, die sinds begin 2015 overdag mocht werken in de jeugdopleiding van Bayern München, wil graag snel weer op bezoek bij de club waar hij zijn voorzitterschap moest neerleggen.

"Eerst mocht ik alleen naar basketbalwedstrijden, zolang ik op de achterste rijen zou zitten. Nu ga ik als een vrij man naar het voetbalstadion. Gewoon als individu, want ik ben niks meer bij Bayern."  

De kans is aanwezig dat Hoeness binnenkort alsnog besluit om mee te dingen naar het voorzitterschap van Bayern bij de verkiezingen in november.