Reinard Rauball, interim-voorzitter van de Duitse voetbalbond, vindt dat Michel Platini snel moet aftreden als preses van de UEFA.

"Daar zou hij de Europese bond een goede dienst mee bewijzen'', zegt Rauball woensdag in Bild.

"Ik denk dat het noodzakelijk is dat er met het oog op het UEFA-congres van mei een alternatief besproken wordt. We moeten een onderscheid maken tussen de persoonlijke belangen van Platini en de belangen van de UEFA, dat een miljardenbedrijf is."

Platini is voor zes jaar geschorst door de FIFA omdat hij een dubieuze betaling heeft ontvangen van de eveneens bestrafte Sepp Blatter, oud-voorzitter van de wereldvoetbalbond. 

Woensdag werd officieel bekend dat de Fransman zijn schorsing gaat aanvechten bij sporttribunaal CAS. Zolang hij dat doet, benoemt de UEFA geen nieuwe voorzitter.

Het is nog niet bekend wanneer het CAS de zaak van Platini behandelt.

Secretaris-generaal

De Europese voetbalbond staat nu onder leiding van de Spaanse vicevoorzitter Angel Maria Villar Llona. De bond heeft ook geen secretaris-generaal meer, omdat Gianni Infantino benoemd is als nieuwe voorzitter van de FIFA.

Als Platini aftreedt als voorzitter van de UEFA, dan is Michael van Praag een voorname kandidaat om hem op te volgen. De voorzitter van de KNVB liet eerder al weten dat hij zijn verantwoordelijkheid wil nemen bij de UEFA.