FC Utrecht-trainer Erik ten Hag heeft zijn spelers gewaarschuwd voor overmoed in de halve finale van het KNVB-bekertoernooi tegen de amateurs van VVSB.

"We moeten lef tonen, maar met de juiste balans. Niet alleen met het hart spelen, maar ook met het hoofd", aldus de 46-jarige trainer op de clubsite.

VVSB is de grote verrassing van het bekertoernooi. De club uit Noordwijkerhout schakelde onder meer FC Den Bosch en FC Emmen uit en is de tweede amateurploeg ooit die de halve finale heeft bereikt.

Ten Hag verwacht in het duel van woensdag van zijn spelers een andere houding dan afgelopen zondag in de verloren competitiewedstrijd tegen Feyenoord (2-1). "We speelden ongelofelijk ongedisciplineerd. Het kan niet zo zijn dat je afspraken niet nakomt, initiatiefloos speelt en overmoedig bent."

De trainer beseft dat er iets groots kan gebeuren voor de club. "Het broeit. Je merkt het in en rondom de club. Je maakt niet vaak mee dat je de kans krijgt de finale te bereiken."

Higler

De wedstrijd tussen FC Utrecht en VVSB begint woensdagavond om 20.45 uur in De Galgenwaard en wordt geleid door arbiter Dennis Higler.

Een dag later is Danny Makkelie de scheidsrechter bij de andere halve finale tussen Feyenoord en AZ. Dat duel begint eveneens om 20.45 uur.

FC Utrecht-VVSB en Feyenoord-AZ worden respectievelijk woensdag- en donderdagavond om 20.45 uur uitgezonden op NU.nl.