Ferrari-baas Sergio Marchionne heeft de andere Formule 1-teams opgeroepen om opnieuw na te denken over het nieuwe kwalificatiesysteem.

"Ik denk dat we meer discussie nodig hebben over het nieuwe systeem. Ik weet niet of Ferrari de huidige plannen van Formule 1-baas Bernie Ecclestone kan accepteren", aldus Marchionne op een persbijeenkomst.

De Formule 1-teams gingen vorige week akkoord met een afvalsysteem op de zaterdagen voor de race.

Het nieuwe systeem houdt in grote lijnen in dat alle auto's op de baan rijden en er vervolgens elke anderhalve minuut iemand afvalt.

Het afvalsysteem kan niet direct worden ingevoerd bij de eerste Grand Prix van het seizoen in Melbourne op 20 maart, omdat de benodigde software niet op tijd klaar is. Nu staat de invoering gepland bij de Grand Prix van Spanje op 15 mei.

"Ik denk niet dat elk team het eens is met het huidige voorstel. We moeten het beter begrijpen en niet het hele systeem overhoop willen gooien", zei de Italiaanse Ferrari-baas.

Het plan van het afvalsysteem moet op 4 maart nog voorgelegd worden aan het World Motor Sport Council (WMSC) van de internationale autosportfederatie FIA.