Topklasser WKE houdt definitief op te bestaan. De club heeft dinsdag het hoger beroep tegen het door de rechter uitgesproken faillisement ingetrokken.

De club is nog wel in gesprek met de curator en de KNVB om het lopende seizoen af te maken, zo meldt RTV Drenthe.

Na dit seizoen zal de vereniging van het woonwagenkamp in Emmen niet meer bestaan en wordt er een nieuwe club opgericht, die in de vijfde klasse zal moeten beginnen.

''Als het beroep was gewonnen, dan was er toch nog vijftig tot zeventig duizend euro nodig geweest'', vertelt advocaat Ronald Klarus.

''WKE was dan misschien weer met een vordering van de belastingdienst geconfronteerd. Het bestuur achtte het verstandiger om het geld, dat bijeen gebracht is met de acties, te gebruiken voor de start van een nieuwe vereniging.''

Schuld

WKE kampt met een schuld bij de belastingdienst. De club leek in januari vanwege de financiële problemen al in handen te komen van de curator.

Het toenmalige bestuur was van plan zelf het faillissement aan te vragen, maar stapte bij een ledenvergadering op. Tjeerd Boonstra diende zich vervolgens aan als de nieuwe voorzitter en hij hoopte de club nog te redden.

Op 16 februari werd de club, die in 2009 algeheel amateurkampioen werd, failliet verklaard door de rechtbank in Assen.