Max Verstappen heeft dinsdag op de eerste ochtend van de tweede testweek op het circuit van Barcelona 59 ronden gereden.

De 18-jarige coureur van Toro Rosso noteerde op mediumbanden 1.25,356 als snelste rondetijd. Vier coureurs waren sneller. 

Verstappen reed in de nieuwe STR11 na Mercedes-coureur Nico Rosberg (82) de meeste ronden van alle coureurs.

"Het ging lekker. Ik heb veel ronden kunnen rijden en dat is altijd positief", aldus de LImburger na de ochtendsessie tegenover Verstappen.nl. “We proberen de auto en de afstelling voortdurend te verbeteren, zeker nu, omdat we nieuwe onderdelen op de auto hebben. Dan moet de auto opnieuw afgesteld worden.”

"De doorgevoerde updates na vorige week zijn duidelijk merkbaar. De auto heeft iets meer grip en over de balans van de auto mag ik zeker niet klagen.” 

Verstappen zei nog niet voluit te gaan in Barcelona. "Je geeft altijd gas, maar we richten ons op de afstelling van de auto en dan komt die snelle tijd daarna vanzelf."

Rosberg

Vorige week dinsdag (121 ronden) en donderdag (110 ronden) kwam Verstappen ook al in actie op het Circuit de Catalunya. Toen kwam hij tot 1.25,393 als snelste tijd.

Rosberg reed op zachte banden met 1.23,022 de snelste tijd in Barcelona. Ferrari-coureur Kimi Raikkonen klokte de tweede tijd met 1.24,836. De Fin reed op mediumbanden 42 ronden.

Dinsdagmiddag gaat de testdag verder op het Circuit de Catalunya. Ook de komende drie dagen wordt nog getest in Barcelona.