De KNVB beslist dinsdag nog niet over het voortbestaan van Fortuna Sittard.

De Limburgse club heeft de benodigde stukken ingeleverd en die worden nu bekeken door de licentiecommissie van de voetbalbond, zo meldt een woordvoerder van de KNVB tegenover Dagblad de Limburger.

"Dat betekent concreet dat er dinsdag nog geen besluit wordt genomen over de licentie van Fortuna", aldus de woordvoerder. 

Een woordvoerder van Fortuna meldt dat zijn club rond 20.00 uur met een verklaring hoopt te komen.

Hendriks

Eerder op dinsdag bleek dat de 900.000 euro die nodig is om het seizoen af te maken in de Jupiler League alsnog gehaald kan worden door de club.

FOX Sports en de Limburgse zender L1 meldden dat er alsnog een partij gevonden is die garant wil staan voor de investering van twee ton van Nol Hendriks, die Fortuna nog te kort kwam. Welke partij dat is heeft de voormalig geldschieter van Roda JC niet gezegd.

Fortuna wil tegenover NU.nl ook niet bevestigen dat er daadwerkelijk een partij gevonden is. De huidige nummer zestien van de Jupiler League moet van de licentiecommissie van de KNVB de 900.000 euro op 1 maart bij elkaar hebben om de licentie te behouden.

Geldnood

Fortuna komt al vanaf de start in 1954 uit in het betaalde voetbal, al was dat destijds onder de naam van voorloper Fortuna'54.

In het seizoen 2001/2002 kwam de tweevoudig winnaar van de KNVB-beker (1957 en 1964) voor het laatst uit in de Eredivisie. Als Jupiler League-club kwam Fortuna vervolgens geregeld in de financiële problemen, maar steeds werd een faillissement afgewend.

Begin februari raakte de club weer in acute geldnood. De Limburgers konden een deel van de salarissen niet uitbetalen. De licentiecommissie van de KNVB beboette Fortuna al, omdat de accountant geen goedkeuring wilde geven aan de jaarstukken.

Ondanks alle problemen won Fortuna vrijdag wel thuis met 3-0 van FC Oss.

Video: Samenvatting Fortuna Sittard-FC Oss

Bekijk de samenvatting van Fortuna Sittard-FC Oss
Bekijk de samenvatting van Fortuna Sittard-FC Oss