Toro Rosso heeft dinsdag in Barcelona de nieuwe wagen van Max Verstappen, de STR11, gepresenteerd. 

Qua uiterlijk verschilt de auto weinig van de STR10, waarmee de 18-jarige Nederlander vorig jaar twaalfde werd in zijn debuutseizoen in de Formule 1.

De wagen heeft wel een andere motor. Toro Rosso gaat rijden met de krachtbron van Ferrari van 2015 en daarmee verwacht de Italiaanse renstal veel progressie te boeken. Vorig seizoen reed Verstappen nog met een motor van Renault.

Verstappens teamgenoot, de Spanjaard Carlos Sainz, was dinsdag ook aanwezig bij de presentatie van de nieuwe auto in Barcelona.

Verstappen is in de Spaanse stad omdat hij dinsdag is begonnen aan zijn tweede testsessie op het Circuit de Catalunya. Vorige week kwam hij bij de eerste testsessie, verdeeld over twee dagen, tot een totaal van 231 ronden.

De Nederlander reed toen al in de STR11, maar de wagen had nog niet de officiële kleurstelling voor het nieuwe seizoen, dat op 20 maart van start gaat met de Grand Prix van Australie.

Banden

De tweede testsessie begon dinsdagochtend al voor Verstappen, waarna hij donderdag weer het circuit op zal gaan. De Limburger hoopt dat hij net als vorige week veel rondes kan afleggen.

"Het is belangrijk om weer veel ronden te rijden. Nu ook met andere banden dan de medium compound. Naast veel rijden, gaan we ons richten op de nieuwe onderdelen en de afstelling van de auto. Dat zijn de voornaamste doelen", zegt Verstappen op zijn officiële website.

De coureur merkte tijdens de eerste testsessie al dat zijn lichaam na een aantal weken vrijaf goed reageert op de rondes in zijn nieuwe wagen. "Je spieren moeten altijd even wennen aan zo’n eerste dag, hoe hard je daar ook voor traint. Maar na mijn tweede dag in de auto had ik er weinig last van, dus dat is positief."

Bekijk de nieuwe wagen van Verstappen:

Dit is de nieuwe auto van Max Verstappen
Dit is de nieuwe auto van Max Verstappen