Maikey Parami hoopt woensdag in de halve finales van het KNVB-bekertoernooi opnieuw te stunten met VVSB. Na zijn winnende goal tegen FC Den Bosch (3-2) strijdt de aanvaller met zijn amateurclub tegen FC Utrecht voor een plek in de eindstrijd.

"Natuurlijk droom ik ervan om weer de winnende te maken. Maar de finale halen in De Kuip zou al geweldig zijn", zegt Parami in gesprek met NU.nl.

De 21-jarige Leidenaar acht zijn ploeg, die achtste staat in de Topklasse zondag, niet kansloos tegen de nummer vijf van de Eredivisie. "FC Utrecht zal het spel moeten maken, maar er kunnen gekke dingen gebeuren. Dat hebben we tegen FC Den Bosch laten zien."

"Het wordt daarnaast zaak om te genieten, dat heeft onze trainer Wilfred van Leeuwen benadrukt. Niemand van ons heeft ooit in zo’n groot stadion als De Galgenwaard gespeeld. Dit is once in a lifetime. Zo’n kans krijgen we nooit meer."

Video: De bekerstunt van VVSB tegen FC Den Bosch

Samenvatting FC Den Bosch-VVSB
Samenvatting FC Den Bosch-VVSB

Hype

VVSB is na IJsselmeervogels in 1975 pas de tweede amateurclub ooit die in de halve finale van de beker staat. Na de gewonnen kwartfinale een maand geleden tegen FC Den Bosch ontstond er dan ook een ware hype rond de ploeg uit Noordwijkerhout.

Voor Parami, die vlak voor tijd de 3-2 maakte in De Vliert, was er veel aandacht. Diverse cameraploegen stonden een dag later in de Hema in Leidschendam, waar hij stage loopt.

"De dag na de wedstrijd tegen FC Utrecht moet ik ook weer gewoon stage lopen bij de Hema, dus er is weer geen tijd voor een eventueel feestje. Maar op dinsdag en op de wedstrijddag ben ik wel vrij. We overnachten van dinsdag op woensdag ook in een hotel."

"Niemand van de spelersgroep zal zich dit keer dus moeten haasten vanuit zijn werk om op tijd bij de wedstrijd te zijn. We bereiden ons voor als een profclub."

Profclub

Hoewel Parami al zijn hele leven bij de amateurs speelt hoopt hij nog altijd de stap te maken naar het betaalde voetbal. "Het doel blijft prof worden. Ik heb al bijgetekend bij VVSB, maar wel met een clausule waardoor ik tot 1 juli transfervrij kan overstappen naar een profclub."

Na de wedstrijd tegen FC Den Bosch toonden twee betaald voetbalclubs ook al interesse in Parami. "Van een van die twee heb ik niks meer gehoord. Hopelijk wordt de andere club nog wel concreet. Daarbij speelt misschien ook mee hoe ik woensdag tegen FC Utrecht presteer. Ik ga mijn stinkende best doen."

De halve finale tussen FC Utrecht en VVSB wordt woensdagavond vanaf 20.45 uur live uitgezonden op SBS6 en NU.nl. De voorbeschouwing begint om 20.20 uur. Ook de halve eindstrijd op donderdag tussen Feyenoord en AZ is live te zien op SBS6 en NU.nl