De kans is groot dat Fortuna Sittard erin slaagt een faillissement te voorkomen. De Jupiler League-club heeft een dag voor de deadline het grootste deel van het geld binnen dat nodig is om het gat in de begroting te dichten.

"We hebben nog een dikke ton nodig", zei een woordvoerder van Fortuna Sittard maandagochtend tegen NU.nl.

In totaal moet de Limburgse club van de licentiecommissie van de KNVB voor 1 maart 900.000 euro bij elkaar hebben. Als dat niet lukt betekent dat het einde van de club.

Door de uitgifte van aandelen en certificaten is de afgelopen dagen al zo'n acht ton binnengehaald. De huidige nummer zeventien van de Jupiler League heeft goede hoop dat de laatste 100.000 euro daar maandag bij komt.

"Het wordt een kneiterspannende dag'', zei directeur Joppe Sangen maandag op Radio1. "Aan het einde van de dag zullen we weten of er genoeg binnen is. We hopen dat het bedrijfsleven in de Westelijke Mijnstreek zijn verantwoordelijkheid neemt en ervoor zorgt dat Fortuna niet verdwijnt."

Betaalde voetbal

Fortuna Sittard komt al vanaf de start in 1954 uit in het betaalde voetbal, al was dat destijds onder de naam van voorloper Fortuna'54.

In het seizoen 2001/2002 kwam de tweevoudig winnaar van de KNVB-beker (1957 en 1964) voor het laatst uit in de Eredivisie. Afgelopen vrijdag won Fortuna thuis met 3-0 van FC Oss.

Video: Samenvatting Fortuna Sittard-FC Oss

Bekijk de samenvatting van Fortuna Sittard-FC Oss
Bekijk de samenvatting van Fortuna Sittard-FC Oss