Mitchell Dijks verwacht dat de topper op 20 maart tussen Ajax en PSV de beslissing zal brengen in de strijd om de titel, omdat beide clubs bijna geen punten verspelen in de Eredivisie.

"Dat gaat dé wedstrijd worden. Ik vermoed dat de uitkomst beslissend zal zijn voor het kampioenschap", kijkt Dijks in gesprek met NU.nl alvast vooruit op het duel in het Philips Stadion.

"Er komen voor zowel PSV als wij nog wel wat andere lastige wedstrijden aan, maar ik denk niet dat we nog veel punten laten liggen. 20 maart gaat het gebeuren."

De 23-jarige linksback van Ajax hoopt uiteraard wel op veel puntenverlies voor PSV, dat zaterdag thuis met 2-0 van ADO Den Haag won.

"Ik heb het gezien en zat me te verbijten op de bank. Af en toe riep ik naar een ADO-speler op tv dat hij snel de bal weg moest schieten. Zeker omdat het lang 0-0 bleef, leefde ik wel mee. Ongelooflijk jammer dat PSV een minuut of twintig voor tijd alsnog op voorsprong kwam en won."

Heerlijk

Een dag later won Dijks met Ajax, dat de achterstand op de Eindhovense koploper zo weer verkleinde tot één punt. In de Arena werd AZ met 4-1 verslagen. "De druk stond er door de zege van PSV behoorlijk op. En met AZ kwam niet de minste tegenstander op bezoek. Maar we klapten er meteen op en hebben bij vlagen echt heel goed voetbal laten zien."

Ajax creëerde tegen de huidige nummer vier van de Eredivisie ook behoorlijk veel kansen, nadat er de afgelopen maanden vaak kritiek was op het spel van de ploeg van trainer Frank de Boer. Dijks beseft dat het spel van de Amsterdammers niet altijd zo goed is.

"Een paar weken geleden heb ik daarover gesproken met supporters en dan hoor je dat ze meer strijd en beter voetbal willen zien. Die strijd leveren we nu elke wedstrijd. We zijn een compact team dat voor elkaar wil vechten."

"En misschien is het nu makkelijk praten na zo'n wedstrijd tegen AZ, maar ik heb er altijd vertrouwen in gehad dat we goed kunnen voetballen. Probleem is alleen dat dat er niet altijd uitkomt omdat een tegenstander zich erg laat inzakken."

"AZ deed dat niet. Zij wilden ook voetballen en dan krijgen we ruimte, ook tussen de linies. Daar hebben we goed gebruik van gemaakt. Heerlijk, zo’n wedstrijd. Ik ben trots op de ploeg."

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie