Jasper Stuyven heeft zondag op indrukwekkende wijze de eendagskoers Kuurne-Brussel-Kuurne gewonnen.

De 23-jarige Belgische renner van Trek ontsnapte op ruim vijftien kilometer voor de streep uit een omvangrijke groep en werd niet meer teruggepakt.

De Noor Alexander Kristoff won de sprint om de tweede plaats, voor de Fransman Nacer Bouhanni en Dylan Groenewegen van Lotto-Jumbo.

De 200 kilometer lange wedstrijd werd gekleurd door een kopgroep van elf renners. Onder hen de Nederlanders Boy van Poppel (Trek), Berden de Vries, Sjoerd van Ginneken (beiden Roompot) en Jaap de Man (3M).

Nadat het elftal was ingerekend ontstond een chaotische fase met een verbrokkeld peloton en vele vluchtgroepjes. Stuyven bleek het sterkst.

Eenmaal alleen voorop kreeg hij een jagende groep achter zich waarin met name de mannen van Orica-GreenEdge zich roerden. Nadat zij geen heil meer zagen in de achtervolgingspoging was het eerst Pim Ligthart die op zoek ging naar de koploper.

De Nederlander van Lotto-Soudal kreeg de Belgen Tom Boonen en Greg Van Avermaet, zaterdag winnaar van de Omloop Het Nieuwsblad, achter zich aan maar ook hun poging Stuyven te achterhalen, strandde.

Broeckx

Stig Broeckx heeft flinke verwondingen overgehouden aan een aanrijding tijdens de wedstrijd. De Belgische renner van Lotto-Soudal werd geraakt door een motor van de organisatie en heeft volgens zijn ploeg een gebroken rib en sleutelbeen en een gekneusde hand.

Ruim dertig kilometer voor de streep week Broeckx in het peloton iets uit naar rechts, waar net een motor passeerde. De renner moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis, waar de verwondingen werden vastgesteld. Zondagavond wordt hij geopereerd om de sleutelbeenbreuk te herstellen.